Det finns många olika varianter av inspektionskameror som är praktiska att ha hemma. Det blir lättare att inspektera även trängre utrymme där det är mörkt. En del tål väta och fukt samt kan förlängas utefter behov.

Endoskop – inte bara för medicinska inspektioner

Endoskop förknippas med läkarundersökningar men har även många andra användningsområden. Ett endoskop kan användas för att inspektera rör eller skorstenen. Ett perfekt redskap att ha som villaägare när något strular hemma.

Eftersom kabel är tunn och det finns olika längder kan du även inspektera i väggar utan att göra åverkan. Du kan även inspektera hålrum för att hitta inträngande vatten. Det underlättar om du vill förebygga fel och brister som kan leda till större fuktskador. Du kan välja varianter som är helt vattentäta vilken passar bra när du ska inspektera i exempelvis avloppsrör.

Koppla ihop med mobilen eller surfplattan

En del inspektionskameror kan även kopplas ihop med en mobiltelefon. Det gör att via en applikation kan du se på skärmen vad kameran fångar på bild. Du hittar olika kameror som går att koppla ihop med både iPhone och Android samt fungerar med olika operativsystem.

Vissa låter dig även filma för att dokumentera vid behov. Praktiskt om du vill skicka till en rörmokare eller sotare för att få en snabb bedömning av problemet. Det sparar tid och fakturerade timmar när hantverkare inte behöver felsöka åt dig.

Att filma brister kan även vara bra inför en försäljning av bostaden. Genom att dokumentera eventuella brister minskar risken för tvister som rör dolda fel och uppskattas av köparen.

Similar Posts