Om du behöver lite omväxling i vardagen kan det vara uppfriskande med en weekendresa eller semester. Tack vare dagens moderna teknologi får du en betydligt bekvämare upplevelse, vare sig du väljer kortare turer i Sverige – eller längre vistelser i andra länder.

Google Maps

Med denna app kan du följa din position via GPS när du kör till din destination. Den guidar dig också till rätt plats och ger dig alternativa resvägar vid mycket trafik. Att använda Google Maps kräver däremot en del data, något du behöver om du ska nyttja full funktionalitet. Behöver du veta allt om mobilabonnemang räcker det att ta en titt på bloggen hos Mobili.

Booking.com

Detta är ett välkänt alternativ för alla som någonsin rest utomlands. Appen gör det möjligt att boka boende för korta eller långa vistelser, men du hittar också omdömen från andra användare som kan guida dig till det bästa valet.

Det går även att ange egna betyg och recensioner som underlättar för andra resenärer, men du hittar också sajten på datorn om du föredrar att förhandsgranska hotellrummen med en större skärm.

Swish

Betalmetoden som möjliggör enkla bokningar, överföringar bland vänner, eller betalning av flygbiljetter är nästan ett måste idag. Det har aldrig varit enklare att resa tack vare Swish, särskilt när det handlar om nätbaserade betalningar.

XE Currency Converter

Att veta hur mycket saker och ting kostar i andra länder kan vara krångligt. Till hjälp har du appen XE Currency Converter som omvandlar summan till svenska kronor, något som kan vara extra värdefullt när valutakurserna svänger hastigt. Dollarn har exempelvis aldrig varit lika stark mot den svenska kronan som nu.

Similar Posts