273-6-1-betalterminaler-kort-kontaktlosa

Det har blivit allt vanligare att betala med kort runt om i världen. Även på mindre platser så väljer folk ofta att inte ta med sig kontanter. Eller så är det butikerna som föredrar handel utan direkt kontakt med pengar. Det minskar riskerna för rån och falska sedlar. Genom att göra det lättare för kunderna att betala med kort så skyddar du din verksamhet på flera olika sätt.

Utvecklingen har gått framåt och idag har du en rad med olika kort att välja mellan. Vissa är direkt knutna till ditt bankkonto. Om du inte har tillräckligt med pengar så kan du inte handla. Denna typ av kort kopplar upp sig till banken för att kontrollera dina tillgångar. Annars kan du ju alltid använda kreditkort. Här har du en viss gräns som du kan handlar för, och betala vid ett senare tillfälle.

Olika sorters kort och terminaler

Förutom dessa två vanligaste kort så kan du även ha förbetalda kort. Detta innebär att du först sätter in pengar på kortet för att sedan handlar för upp till det beloppet. Många tycker det är ett enkelt sätt att hålla sig till en budget för till exempel maten. Det viktiga är ju att nå fram till slutet av månaden och fortfarande ha pengar kvar till det som är viktigt. Plus gärna lite i sparkontot också. Den bästa betalterminalen gör din arbetsdag smidigare än någonsin.

Med terminaler så slipper de som jobbar i kassan att hela tiden lägga undan pengar i kassaskåpet. Många butiker har enkla anordningar där de bara skickar dem vidare till en låst enhet. Men det är i alla fall ett extra arbetsmoment. Ofta måste de registrera hur mycket de skickar ner, och här finns det utrymme för misstag. Med kort däremot så slipper arbetstagaren göra någonting alls nästan, i alla fall inte med pengar.

273-6-2-kreditkort-kontokort-latt-att- betala

Nu för tiden är det rent allmänt vanligt att göra det mesta med maskiner. Dels så underlättar det arbetet och du sparar mycket tid. Men det blir också mer korrekt. En person kan skriva fel, men datorn brukar vanligtvis få det precist och rätt. Etikettskrivare gör vardagen på arbetet enklare och smidigare. När de är kopplade till kassan så kommer priserna automatiskt att uppdateras och du kan ofta se även lagerhållningen.

Bra terminaler viktiga

Det finns mycket att välja mellan så du måste tänka efter vad som kan vara bäst för din verksamhet. Inte bara idag, men även om ni växer till er. Se mot framtiden och skaffa dig en terminal som är av god kvalitet. Det kommer att minska riskerna och du slipper också problem med att byta ut eller laga dåliga terminaler. Trygga betalterminaler är viktiga för affärslivet. Läs mer om varför i denna artikel från Aftonbladet.

Inom alla prisklasser finns det bra, stadiga terminaler som verkligen fungerar. Satsa på att låta dina kunder betala med kort, det lönar sig i längden. Naturligtvis är det fråga om en investering och du måste lägga ut en slant. Men det du tjänar in på det kommer snart att visa sig vara mycket mer än utgifterna. Det är inte alls ovanligt att en kund hoppar över ett köp om de inte kan betala med kort. Att behöva gå till Bankomaten och ta ut kontanter är något som de flesta bara gör för riktigt viktiga saker.

Framtidens kort och betalningsterminaler

Du måste inte vara lastgammal för att komma ihåg bankböckerna. Varje gång du ville ha pengar så fick du gå till banken eller posten, med boken i handen. De gav dig pengarna och förde in transaktionen manuellt i boken. Antingen för hand eller med en stämpel. Idag tar det bara någon sekund att betala med kort, och än snabbare kommer det att gå.

Många länder har infört kontaktlösa terminaler. Du viftar bara kortet ovanför en läsare så går köpet igenom. Ingen kontakt med din bank och ingen underskrift. Gränsen brukar ligga på runt 250 kronor för denna typ av transaktion. Mer än det vill inte bankerna garantera för sina kunder. Privata Affärer skriver här om hur du snart kommer att kunna använda betalterminaler med kontaktlösa kort.

Couple Paying for Merchandise

Nyttan av kontaktlösa terminaler

Det finns flera fördelar med denna typ av terminal. Bland annat så minskar det risken för att någon ska kunna se din kod när du handlar. Det är vanligare än du tror att tjuvarna får tag på koden för att sedan stjäla kortet och använda det. Snabba är de också, på bara några minuter har de handlat för tusentals kronor. Ju mindre du använder din kod, desto bättre är det alltså.

Du slipper lämna ifrån dig kortet och kan snabbt lägga det på plats. Samtidigt så förenklar det handeln. Inga kontroller, varken koder eller underskrifter. Alla som storhandlar inför helgen kommer att vara glada för att kön flyter framåt i snabbare takt. Även om det bara gäller för mindre belopp.

Använda kort varje dag

Det är säkert och smidigt att använda kort. Både kunder och butiker tjänar på att lägga fokus på kort istället för kontanter. Skulle du ändå behöva lite pengar i fickan så ger kan många butiker ge dig det i samband med ett köp. Det är inte alls ovanligt att runda av upp till en bra summa för att ta resten i växel.

När fler och fler kort är billiga eller gratis så kan det också löna sig att ha en rad med olika kort i plånboken. Något där du sätter in pengarna i förväg, något som flera familjer utnyttjar för veckopengen. Kanske ett kreditkort för större köp, vare sig du sedan väljer att betala allt på en gång eller delar upp betalningen på flera månader. Ett bankkort som är direkt knutet till ditt lönekonto. Så fort pengarna kommer in på kontot så kan du använda dem.

Med kontaktlösa terminaler kommer det att bli ännu lättare att hala fram kortet och betala med det. För att inte glömma din privata säkerhet. Det är alltså uppenbart att kort är framtidens pengar. Vem vet om det en dag kommer att bli helt omöjligt att betala med kontanter.

Similar Posts