367-6-1

Kontorsmaterial är något som alltid behövs. Inte bara för det uppenbara, men även för att rädda en svår situation. Att göra en frysbox av kontorsmaterial kanske inte är något som kommer upp varje dag. Men det har hänt, något som kan vara roligt att höra lite mer om. Annars så finns det mycket roligt du kan skapa med hjälp av kontorsmaterial.

Det är bara att gå till ett dagis och ta sig en titt på allt de gör med helt vanliga material. De använder sin fantasi till att låta barnen få utlopp för sin inbyggda skaparglädje. Egentligen finns det inga gränser för allt roligt du kan ha med papper, pennor, kartonger och allt annat som vanligtvis finns på ett kontor. Samtidigt är det användbart för mer praktiska saker. Som en frysbox till exempel.

Material för alla tillfällen

Det är nu inte bara företag som har behov av bra material. Många sysslar med både det ena och det andra i hemmet. Så även där kan kontorsmaterial vara ett vanligt inköp. Dels så är det vanligt att jobba från hemmet nu för tiden. Tack vare datorer och internet så finns det flera bra arbeten där du kan sitta hemma och jobba. Men även utan ett hemmajobb så är det många andra uppgifter där du behöver material av olika slag. Kontorsvikingen.se säljer kontorsmaterial till privatperson på nätet.

Sedan är det inte bara på dagis som det pysslas. Mammor och pappor tar sig också tid att skapa och leka med sina barn. Om inte annat så kan du ha mycket roligt med ett pappersplan. Speciellt när barnen är lite mindre. En del har gjort i ordning en hörna av köket eller vardagsrummet för pyssel och små jobb barnen kan göra. Och vuxna med för den delen. Många slappnar av med att måla eller skapa saker och ting. Ett smidigt postfack som är vägghängd sparar plats och ser snyggt ut. Du kan ha så mycket mer än bara brev i det, vilket gör den perfekt för hemmakontoret.

Uppfinningar och måltider

Ibland vill du köpa med dig frysta saker från området där du jobbar. Du kanske vill överraska familjen med den godaste glassen i stan, eller så har de rea på fiskpinnar. Om du inte är väl förberedd så kan du få lite tips om hur helt vanliga kontorsmaterial kan bli en häftig frysbox. Ny Teknik skriver här om en fantastisk möjlighet att göra en frysbox av kontorsmaterial.

Nu är det dock inte så ofta som liknande uppfinningar behövs. Det är i alla fall intressant att se hur pass mycket du kan återvinna olika material. De allra flesta satsar på källsortering idag med papper i en separat hög. Men egentligen så kan du göra ganska mycket med det som andra kallar avfall. Du måste inte köpa dyra förvaringskartonger till garderoben. Det fungerar alldeles utmärkt med en gammal kartong från kopieringsrummet. Pappersplanen måste inte göras från nya papper utan du kan med fördel använda saker du tryckt ut men inte behöver längre.

367-6-2

En livlig fantasi

Låt din uppfinningsrikedom och fantasi flöda fritt. Använd alla de kontorsmaterial du har till hands och gör något riktigt roligt eller nyttigt. Framför allt finns det många material som kan göra ditt arbete lättare. Med rätt utrustning och verktyg flyter jobbet på så mycket bättre. Samtidigt så är det ett område där du verkligen kan spara in pengar på att köpa från den rätte leverantören. Dagens Handel skriver här om stor konkurrens på marknaden för kontorsmaterial.

Konkurrens är bra för konsumenterna eftersom det pressar priserna och ofta leder till ett större utbud. I dag finns det mycket roliga material som du kan använda till både jobbet och hemmakontoret. Dels är de praktiska men också snygga. Allt fler satsar även på återvunna material och ekologiska alternativ. Du kan hålla igång en god cirkel där du lämnar dina kartonger och papper till återvinning för att sedan också köpa de produkter som de tillverkar.

Allt du behöver för kontoret

På de flesta kontor finns det några grundläggande saker som alla behöver. Kontorsmaterial av olika slag, som papper och bläck, pennor och plastfickor. Men även bra förvaringsmöjligheter och kanske ett postfack som du kan hänga på väggen. Alla dessa saker kan vara praktiskt att ha i hemmet också. Framför allt när du jobbar hemifrån, men också för att hålla både dig och ungarna sysselsatta.

Organisation är alltid något att sträva efter. När allt har sin givna plats är det lättare att hitta dina saker. Har du inget separat rum för hemmakontoret så blir det ännu viktigare att ha allting i ordning. Men även på en arbetsplats så ökar trivseln med bra material och anordningar för att ha allt på plats. Tvist om postfack lämnade hyresgäster utan post. Hör mer i detta inslag i Sveriges Radio.

Den allra bästa frysboxen

Det är intressant att se allt du kan göra med kontorsmaterial. Bara att komma på tanken att göra en frysbox från det du finner på kontoret är något alldeles speciellt. Du skulle ju kunna gå ut och köpa en frysväska istället för att komplicera saken. Men det vore inte lika roligt. Och inte heller lika miljövänligt som att göra en egen frysbox från material som ändå bara ligger där på kontoret.

Naturligtvis kan det finnas olika anledningar till att vilja göra frysboxar och andra saker från kontorsmaterial. Som redan nämnts så är ju också fantasi och skaparglädje viktigt att hålla vid liv i vardagen. Det är inte bara barn som har behov av att få uttryck för sina inre känslor och tankar. Även vuxna borde ta sig mer tid att göra saker bara för att det är roligt. Det måste ju inte nödvändigtvis vara stora projekt som en frysbox.

Tid för dig själv

Ibland räcker det med en liten paus. Du kan skriva något eller kanske rita en bild. Även att sitta och vika papper kan vara avslappnande, typ origami. Det finns bra böcker som visar hur du gör, det är inte alls så svårt som det ser ut. En del slappnar av genom att lyssna på musik, men det involverar ju inte hjärnan på samma sätt som när du skapar något. Färgläggning för vuxna har blivit populärt, speciellt komplicerade bilder med många detaljer.

Frysbox, origami, pappersplan eller en liten teckning. Det alla har gemensamt är att du kan använda helt vanliga kontorsmaterial på flera olika sätt. Så låt din fantasi få utlopp och ta dig tid att göra något. Om du känner att det inte flödar någon skaparådra i ditt inre så finns det alltid flera bra förslag på nätet. Små trevliga saker som du lätt klarar av på en kafferast eller två. Du kan skapa en trend på arbetsplatsen. Innan du vet ordet av så sitter alla där och viker små tranor eller kommer upp med nya tankar om hur du kan återvinna de material som annars kastas.

367-6-3

Många mycket bra förslag har uppstått på grund av en önskan att inte kasta något i onödan. Det finns artister som bara jobbar med de andra kallar för sopor. De skapar fantastiskt vackra saker genom att återvinna material. Detta är något som de flesta kan tänka lite närmare på. Det går att göra en hel del med kontorsmaterial. Låt inte soporna vara det första valet.

Similar Posts