I gamla filmer är det mycket som händer när dammsugarförsäljaren kommer till dörren. Han sätter foten innanför dörren och nästan tvingar sig på familjerna. När dammsugarna först kom var det inte många som kände till dem. Därför köpte de den som demonstrerades i vardagsrummet. Nu för tiden hör det till basutrustningen på både arbetsplatser och privata hem. Det finns någon form av dammsugare för så gott som alla typer av städning. 

Med det stora urvalet har en annan situation uppkommit. Du måste välja en som är bra för sitt syfte, en som passar dig och dina behov. För att inte nämna priset. Vissa modeller är mycket dyra, men de städar också på ett fantastiskt sätt. Har du barn eller husdjur är det troligt att en stark och effektiv modell är viktig. Men idag är det inte så vanligt att någon kommer till din dörr. Istället kan du gå online och se på testerna själv. 

Alltid bäst att jämföra produkter

Det brukar nästan alltid löna sig att jämföra både priser och kvalitet innan du bestämmer dig för ett visst köp. En dammsugare kan vara så mycket mer, och ge dig en komplett städupplevelse. Det handlar inte alltid bara om att suga upp lite skräp. Eller så är modellen enkel, precis som du har behov av. Alla har nämligen sina egna metoder och sätt att städa på. Plus att för en del så är storleken avgörande. De vill inte ha något tungt som gör det jobbigt att hålla rent. Tack vare att det finns så pass många olika varianter kan du alltid hitta en som du trivs med. 

2020 har det kommit massa nya dammsugare som blir bättre o bättre. De har fler funktioner och är lätta att använda. Och många av dem kostar faktiskt inte så mycket, så du har råd att byta upp dig. Det är inte alltid nödvändigt att vänta tills den gamla maskinen lägger av. Men det är som sagt väldigt individuellt vad som är en bra dammsugare och hur mycket du kan lägga ut. Det är alltid bäst att se vad som finns, och läsa igenom en del recensioner. För det är alltid lättare att fatta ett gott beslut när du kan höra från de som redan har brukat en viss produkt. Kolla in fler tester på Bästa Testen.

Livet med dammsugare

De första dammsugarmodellerna krävde två personer för att fungera eftersom dammet sögs upp med en manuell pump. Men det tog inte lång tid innan konstruktionen förfinats och ganska snart var massproduktionen igång. Visste du att dammsugaren uppfanns i början på 1900 talet? I början så vägde de lika mycket som ett litet barn. Electrolux var bland de första att komma igång med dessa affärer och fick svenskt patent redan runt början av första världskriget.

I princip har det bara gått framåt sedan starten. Alla trivs med ett rent och välstädat hem, och utan en dammsugare är det svårt att ha kontroll över det hela. När sedan allt fler kvinnor började jobba utanför hemmet så blev det ännu viktigare att vara effektiv med städningen. De hade varken tid eller lust att slava när de kom hem trötta efter en lång arbetsdag. 

Nu finns det dammsugare som sköter sig själv. Fjärrstyrda eller förprogrammerade som du bara släpper iväg och sedan kan göra något annat. Stora och små dammsugare som suger riktigt bra och som kommer åt bakom skåp och i hörnen. Extra utrustning för att damma av gardinerna eller hålla soffan ren från kaksmulor. Det bara fortsätter att bli bättre och bättre, med allt fler finesser och tilläggsredskap. 

Framtiden med dammsugare

När något är bra och fungerar så fortsätter det att vara populärt. Idag kan du välja mellan flera olika sorters maskiner. En del är de traditionella, med en slang och maskin som står på golvet. Andra håller du i handen och sveper fram över golven. Vissa är sladdlösa, du laddar upp batteriet mellan städningarna och slipper trassla in dig i sladden. För att inte glömma robotdammsugarna som känner av stolsben och andra hinder för att kunna komma åt överallt.

Framtiden kommer helt klart att innehålla olika dammsugare. Och eftersom folk inte har samma förutsättningar eller situationer så är det mycket troligt att utbudet kommer fortsätta att vara stort och varierat. Det är skönt att ha det riktigt rent. Att dammet försvinner och inte bara virvlar upp i luften. En del tar fram dammsugaren varje dag, bara för att de vill ha det riktigt rent. Efter en frukost med flera barn så kan du nog behöva lite extra hjälp. 

Så ta dig tid att välja noga innan du bestämmer dig för en dammsugare. Jämför utbudet, se vad som kan vara bäst för dig. Titta även på priserna för du kan spara en hel del genom att välja rätt. De extra pengarna kan du kanske lägga ner på att anlita en städfirma för att gå igenom huset med den nya maskinen. 

Similar Posts